Gala Superlativelor VIP 2010 – Ateneul Roman, 10 ianuarie 2011

De 11 ani Fundatia Amfiteatru organizeaza una dintre cele mai fastuoase si apreciate gale de premiere a personalitatilor romanesti, Superlativele VIP. Conceptul din spatele Galei Superlativelor VIP este acela de a identifica si de a arata recunoastere persoanelor, care prin munca lor, au influentat pozitiv mersul social. Personalitatile premiate in cadrul Superlativelor VIP sunt/devin modele sociale.
Editia  cu numarul XI va fi organizata la Ateneul Roman si va avea doua componente , care o fac originala si atractiva, cu o evidenta dimensiune de prestigiu social si cultural:
–    superlativele propriu –zise(categoriile au fost adaptate maturitatii si calitatii evenimentului;
–    concert al Filarmonicii “George Enescu”, alcatuit din arii cunoscute ale muzicii simfonice (replica din Romania a concertelor  de inceput de an, de tipul celui de la Viena)
Superlativele VIP nu inseamna doar o decernare de premii, existand si o traditie a intr-ajutorarii umane prin campanii sociale. Luand in calcul conditiile actuale ale societatii romanesti, am ajuns la concluzia ca educatia este unul din domeniile care suporta cu greu consecintele neplacute ale crizei economice. Prin scaderea salariilor si a fondurilor pentru profesori si scoli, consecintele au fost si raman nefaste, inchizandu-se institutii sau scazand interesul dacalilor. Astfel, revista VIP a decis sa se implice intr-o comunitate pentru a sustine in mod direct continuarea unei educatii de calitate si indirect intreaga comunitate la nivel cultural si, implicit, social. In vederea atingerii acestui scop va fi derulata campania “Impreuna, pentru o Romanie mai buna!” care va avea ca finalitate dotarea unei scoli cu facilitatile necesare. In functie de nevoi planuim sa cerem ajutorul partenerilor revistei si ai potentialilor binefacatori pentru a le asigura elevilor carti (prin dotarea corespunzatoare a bibliotecii scolii), mobilier, resurse tehnologice si alte facilitati de care acestia ar fi lipsiti. Din cadrul scolii respective vor fi selectati copii talentati in diverse domenii, indiferent ca acestea vor fi matematica, desenul sau sportul si vor fi ajutati sa-si cultiva talentul prin posibile tabere specializate, cursuri extra-scolare sau daruirea ustensilelor necesare (instrument muzical, instrumente de pictat, carti specializate, s.a.m.d.).
Consideram ca ajutarea educatiei in Romania este o cauza demna si, din pacate, necesara. Fara o educatie de calitate nu putem spera la o evolutie rapida si pozitiva iar niste facilitati care pot parea de baza pentru o scoala din Bucuresti ar creste valoarea unei intregi comunitati daca ar exista intr-o scoala din mediul rural.

Asadar, Gala Superlativelor VIP este un eveniment de anvergura care pune accent pe calitate si imbunatatire sociala. Prin domeniile premiate in cadrul Superlativelor VIP se creeaza o imagine completa a societatii, subliniind reusite si aducand in prim plan elitele din urmatoarele domenii:

Muzică
Artă Populară  Film